Mix grill de pui
Printeaza
O reteta simpla si delicioasa de mix grill de pui din: piept de pui, ciocanele de pui, ceapa, piper, rozmarin, cimbru si usturoi.
- 800 g piept depui
- un kilogram pulpite de pui dezosate
- 800 g ciocănele de pui
- 1-2 cepe
- piper
- rozmarin
- cimbru
- usturoi
- grăsime pentri uns grătarul
Mod de preparare:
Se dezosează pieptul de pui, se crestează, se taie bucăţi ma mici dacă este nevoie si se condimentează cu sare, piper, cimbru. La fel se procedează şi cu pulpiţele şi ciocănelele. Se desprinde carnea cu un cuţit de pe os, astfel încât să se pătrundă atunci când sunt puse pe grătar.
Se acoperă cu o folie şi se lasă să stea la rece aproximativ o oră în sucul propriu, timp în care se pregăteşte grătarul.
După ce s-a făcut jarul potrivit, se unge grătarul cu puţină grăsime şi ceapă şi se aşază crenguţele de rozmarin astfel încât să formeze un pat.
Peste crenguţe se aşază bucăţile de pui şi, după l0 minute, se întorc pe cealaltă parte.
După ce s-au rumenit, (atenţie mare să nu se ardă), se servesc cu diverse garnituri şi salate asortate.
Pofta buna!