Mix grill de pui

Printeaza

 

O reteta simpla si delicioasa de mix grill de pui din: piept de pui, ciocanele de pui, ceapa, piper, rozmarin, cimbru si usturoi.

Ingrediente:Mix grill de pui

  • 800 g piept depui
  • un kilogram pulpite de pui dezosate
  • 800 g ciocănele de pui
  • 1-2 cepe
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • usturoi
  • grăsime pentri uns grătarul

 

Mod de preparare:

Se dezosează pieptul de pui, se crestează, se taie bucăţi ma mici dacă este nevoie si se condimentează cu sare, piper, cimbru. La fel se procedează şi cu pulpiţele şi ciocă­nelele. Se desprinde carnea cu un cuţit de pe os, astfel încât să se pătrundă atunci când sunt puse pe grătar.

Se acoperă cu o folie şi se lasă să stea la rece aproximativ o oră în sucul propriu, timp în care se pregăteşte grătarul.

După ce s-a făcut ja­rul potrivit, se unge gră­tarul cu puţină grăsime şi ceapă şi se aşază cren­guţele de rozmarin astfel încât să formeze un pat.

Peste crenguţe se aşază bucăţile de pui şi, după l0 minute, se întorc pe cealaltă  parte.

După ce s-au rumenit, (atenţie mare să nu se ardă), se servesc cu diverse garnituri şi salate asortate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.