Mix de legume la cuptor
PrinteazaMix de legume la cuptor din: anghinare, lamaie, ulei, ceapa, usturoi, sare, otet.
Ingrediente:
- 8 anghinare mici
- 1/2 lămâie
- 1 1/2 lingură de ulei de măsline
- 1 ceapă roşie medie, tocată
- 2 căţei de usturoi, tăiaţi pe jumătate
- 1/2 linguriţă de sare
- 2 linguri de oţet balsamic
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200°C. Taie legumele pe jumătate şi 1 centimetru din frunze.
Scoate miezul anghinarei şi unge frunzele cu lămâie, încălzeşte uleiul într-o tavă mare sau într-o cratiţă.
Adaugă anghinarea, ceapa, usturoiul şi sarea.
Găteşte-le până devin maronii, circa 8 minute. Pune 1/2 cană de apă ca să acoperi legumele şi coace totul la cuptor, timp de 20 de minute, ia capacul şi mai lasă preparatul până se înmoaie frunzele de anghinare, cam 10 minute.
Toarnă oţetul.
Pofta buna!