Mix de legume la cuptor

Printeaza

Mix de legume la cuptor din: anghinare, lamaie, ulei, ceapa, usturoi, sare, otet.

Ingrediente:

  • 8 anghinare mici
  • 1/2 lămâie
  • 1 1/2 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă roşie medie, tocată
  • 2 căţei de usturoi, tăiaţi pe jumătate
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 2 linguri de oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200°C. Taie legumele pe jumătate şi 1 centimetru din frunze.

Scoate miezul anghinarei şi unge frunzele cu lămâie, încălzeşte uleiul într-o tavă mare sau într-o cratiţă.

Adaugă anghinarea, ceapa, usturoiul şi sarea.

Găteşte-le până devin maronii, circa 8 minute. Pune 1/2 cană de apă ca să acoperi legumele şi coace totul la cuptor, timp de 20 de minute, ia capacul şi mai lasă preparatul până se înmoaie frunzele de anghinare, cam 10 minute.

Toarnă oţetul.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.