Ceai de Coada-șoricelului și Busuioc. Coada-șoricelului este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii și digestive, în timp ce busuiocul adaugă un gust plăcut și beneficii antioxidante. Această combinație este perfectă pentru a te relaxa și a-ți îmbunătăți starea de bine. În continuare, vei afla cum să prepari acest ceai delicios și cum să te bucuri la […]
Mix de legume umplute
PrinteazaMix de legume umplute din: ardei verzi, gulii, frunze de tei, dovlecel, ciuperci, orez, sare, piper, cimbru, boia, marar, patrunjel, bulion, oua si ceapa.
Ingrediente:
- 6 ardei verzi
- 4 gulii
- 10 frunze de tei
- 1 dovlecel
- 300 g ciuperci
- 250 g orez
- sare
- piper
- cimbru
- boia
- marar
- patrunjel tocat
- bulion
- 2 oua
- 1 ceapa
Mod de preparare:
Cureti ardeii, le scoti miezul guliilor, tai dovlecelul in jumatate si le scoti miezul. Speli aceste legume, le scurgi şi apoi cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei.
Toci ciupercile sau le tai mărunt şi le căleşti împreună cu ceapa.
Adaugi orezul şi, după 5 minute, dai deoparte compoziţia. Amesteci orezul cu :eapa şi ciupercile tocate, cu ouăle, verdeaţa tocată, sare, piper, cimbru, boia după gust.
Speli frunzele de tei, le opăreşti în apă cu sare şi le umpli cu amestecul de mai sus.
Compoziţia rămasă o foloseşti pentru celelalte legume. Faci căpăcele din felii de roşii, iar miezul legumelor îl pui într-o cratiţă mai mare, peste care aşezi legumele umplute şi sarmalele de tei.
Desfaci bulionul în apă şi îl pui în cratiţă. Dai totul la cuptor pentru 45 de minute.
Mix de legume umplute
Pofta buna!
Ceai de Coada-șoricelului și Busuioc