Mancare cu 3 feluri de carne şi legume
PrinteazaMancare cu 3 feluri de carne şi legume din: carne de porc, carne de vitel, carne de miel, morcovi, ardei grasi, cartofi, fasole verde, gulie, ceapa, patrunjel, telina, dafin, vin, sare, piper.
- 1/2 kg carne de porc
- 1/2 kg carne de viţel
- 1/2 kg carne de miel
- 2 morcovi
- 2 ardei graşi (unul verde şi unul roşu)
- 3 cartofi
- 1 mână fasole verde
- 1 gulie
- 2 cepe
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 foaie de dafin
- 200 ml vin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai toată carnea bucăţi, cureţi şi legumele, le speli, tai morcovii şi rădăcina de pătrunjel rondele, ardeii fâşii, cartofii, gulia şi ţelina cubuleţe şi toci ceapa.
Intr-o cratiţă aşezi un strat de legume, unul de carne, altul de legume şi continui până termini cu un strat de legume. Amesteci apoi vinul sare şi piper după gust,adaugi şi foaia de dafin şi tomi amestecul în cratiţă.
Mai pui apă cât să acopere tot conţinutul cratiţei şi fierbi mâncarea înăbuşit pe foc mic, 60 de minute. La masă, o aduci numai caldă, presărată cu pătrunjel.
Mâncare cu 3 feluri de carne şi legume
Poftă bună!