Mancare de dovleac cu ouă ochiuri
PrinteazaMancare de dovleac cu ouă ochiuri din: dovleac, oua, ceapa, faina, marar, ulei.
- 300 g dovleac
- 4 ouă
- 1 ceapă
- 1 linguriţă făină
- 1 legătură mărar
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi dovleacul, îl tai cubuleţe, le presari cu sare şi le laşi deoparte 10-15 minute. Le treci apoi sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă.
Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi dovleacul, tomi o ceaşcă de apă şi laşi mâncarea să fiarbă înăbuşit 10-15 minute. Desfaci faina in putina apa rece, o adaugi in cratita dupa ce s-a inmuiat dovleacul, presari verdeata taiata marunt si dai totul deoparte.
Prăjeşti ochiurile în ulei încins, le aşezi pe o farfurie cu dovleacul si le presari cu mara fin tocat.
Mâncare de dovleac cu ouă ochiuri
Poftă bună!