Mancare de dovleac si telina
PrinteazaMancare de dovleac si telina din: dovleac, telina, ceapa, morcov, marar, faina, ulei, sare, piper.
- 700 g dovleac
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 legătură mărar
- 1 lingură făină
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi dovleacul, îl speli, îl tai fâşii, îl presari cu sare şi-l laşi 20-30 de minute să se scurgă. Cureţi ceapa, morcovul, ţelina, toci ceapa, dai pe râzătoare morcovul şi ţelina şi le înăbuşi împreună în ulei cu o ceaşcă de apă.
Adaugi dovleacul, torni apă fierbinte cât să acoperi totul, potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă pe foc mic până se înmoaie şi dovleacul şi legumele.
La final, adaugi făina, amesteci, presari mărarul tocat şi mai dai la cuptor pentru încă 5-10 minute.
Pofta buna!