Mancare de dovlecei
PrinteazaMancare de dovlecei
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 500 g ciuperci
- un fir de praz
- o ceapă
- 800 g roşii
- un ardei iute mic
- doi ardei graşi roşii
- un morcov
- pudră de curry
- un vârf de cuţit de pudră de nucşoară
- sare, piper
- ulei
- pătrunjel
- sfeclă roşie
- smântână
Preparare:
Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii graşi şi cel iute se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cubuleţe.
Roşiile se opăresc timp de câteva secunde, se descojesc şi se toacă mărunt.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se prăjesc în ulei încins. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi prazul şi se călesc până când devin sticloase.
Se adaugă ardeii, morcovul curăţat de coajă şi dat pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se presară pudra de nucşoară şi un vârf de cuţit de pudră de curry, dovleceii tăiaţi în felii, sarea şi piperul.
Se prăjeşte totul timp de câteva minute, se adaugă ciupercile, roşiile şi se amestecă. Se fierbe totul la foc mediu, amestecând din când în când ca să nu se lipească. Se presară verdeaţă tocată şi se serveşte imediat.
Mâncare de dovlecei
Pofta buna!
Mama pregateste des mancare de dovlecei si vinete. E chiar buna.