Mancare de legume

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare de legume cu: cartofi, mazare, fasole verde, morcov, ardei gras, ceapa rosie, arde iute, ciuperci, rosii, porumb, sare, piper, ulei, busuioc uscat, usturoi.

Ingrediente:Mncare_de_legume

  • 4 cartofi
  • 200 g mazăre
  • 200 g fasole verde
  • un morcov
  • un ardei gras
  • două cepe roşii
  • doi ardei iuţi
  • 300 g ciuperci
  • 3 roşii
  • 100 g porumb baby
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • busuioc uscat
  • usturoi

Mod de preparare:

Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Mazărea şi fasolea verde se fierb, se scurg de apă şi se pun într-un castron.

Ciupercile se spală, se taie bucăţele şi se pun într-un cas­tron; cepele se spală şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se spală şi taie rondele.

Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se pune jumătate din cantitatea de ceapă şi ardei iute şi ardeiul gras tăiat mărunt. Se călesc până se înmoaie, se adaugă ciu­percile, cartofii, porumbul, mază­rea, fasolea verde şi morcovul.

Se presară sare şi piper după gust, busuioc tocat şi se amestecă. Se ţin pe foc 10 minute şi se pun pe un platou.

Din ceapa şi ardeiul iute rămas, roşiile pasate, sare, piper şi ulei se fierbe un sos şilse serveşte alături de legume.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.