Mancare de scoici si caracatiţă
PrinteazaMancare de scoici si caracatiţă
Ingrediente:
- un kg scoici în cochiilie
- 500 g pui de caracatiţă
- doi dovlecei
- două roşii
- un ardei iute
- doi ardei capia
- o lămîie
- 100 g unt
- 3 căţei de usturoi
- o legătură de pătrunjel
- 500 ml vin alb sec
- o pîine albă
- sare, piper
- orez
- paste de orez
Preparare:
Puii de caracatiţă se spală şi se pun într-un castron. Scoicile se curăţă cu o periie, se spală, se scurg de apă şi se aşază într-un bol mai mare.
Intr-un castron se amestecă untul cu jumăteate din legătura de pătrunjel tocat, sarea, piperul şi doi căţei de usturoi pisaţi.
Scoicile se pun într-o tavă, împreună cu puii de caracatiţă, dovleceii tăiaţi cubuleţe, vinul, usturoiul rămas feliat, roşiile tăiate cubuleţe, sarea şi piperul.
Se presară restul de pătrunjel tocat, ardeii capia şi cel iute tăiaţi felii, se acoperă cu folie de aluminiu, se introduc în cuptor şi se lasă 25 de minute.
Se scot din tavă, se pun într-un bol mai mare, se stropesc cu sucul de lămîie şi se păstrează la cald.
Pîinea se feliază, se prăjeşte în cuptor într-o tavă sau se pune pe un grătar, se unge cu untul amestecat cu usturoi şi se serveşte alături de scoicile calde.
Mancare de scoici si caracatiţă
Pofta buna!
Ah, ce bine arata mancarea asta cu scoici si caracatita. Cred ca e si foarte gustoasa. Sigur o sa fac si eu.