Mancare de vinete cu mentă
PrinteazaMancare de vinete cu mentă
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- două vinete
- o bucată de fenicul
- o lămâie
- 5 cm rădăcină de ghimbir
- ulei de măsline
- un praf de nucşoară,
- mentă proaspătă şi uscată
- 50 g seminţe de susan
- sare
- piper
- 300 ml iaurt
- 3 căţei de usturoi
Preparare:
Vinetele şi dovleceii se spală, se şterg de apă şi se taie în cuburi sau în felii mai groase. Se presară sare, se amestecă şi se pun într-o strecurătoare. Bucata de fenicul se spală şi se taie în cubuleţe.
Se încinge puţin ulei de măsline într-o cratiţă, se adaugă feniculul şi se căleşte două minute. Se adaugă cuburile sau feliile de vinete şi dovlecei, se călesc cinci minute şi se iau de pe foc.
Se adaugă o cană de apă, se pun din nou pe foc şi se lasă să scadă apa, amestecând din când în când ca să nu se lipească. Se presară o jumătate din cantitatea de seminţe de susan, pudra de nuşcoară, menta uscată, sarea şi piperul după gust.
Se unge o tavă cu ulei, se toarnă compoziţia, se introduce în cuptor şi se ţine circa 20 de minute. Se serveşte fierbinte sau rece, alături de un sos din iaurt, usturoi şi mentă proaspătă tocată.
Mâncare de vinete cu mentă
Pofta buna!
Chiar vroiam sa fac o mancare de vinete, iar reteta voastra mi-e de ajutor.