Mancare de vinete cu pui
PrinteazaMancare de vinete cu pui
Ingrediente:
- două piepturi de pui mai mari
- două vinete
- un dovlecel
- un morcov
- două cepe
- usturoi
- 250 g roşii cherry
- 200 g fasole verde
- pudră de curry
- sare, piper
- pătrunjel
- ulei de măsline
- un grepfrut alb
- ghimbir ras
- felii de pâine
Preparare:
Cepele şi doi căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun cepele, usturoiul şi se călesc până când devin sticloase.
Se adaugă piepturile de pui tăiate în cubuleţe, fasolea verde şi morcovul fiert tăiat mărunt, sarea, piperul şi se lasă la prăjit zece minute.
Se scoate amestecul, se pune într-un castron şi se acoperă cu o farfurie. Vinetele şi dovlecelul se spală, se taie în cuburi şi se pun la prăjit în patru linguri de ulei.
Se lasă să se prăjească până când capătă o culoare maronie, se pun amestecul din castron, o linguriţă de ghimbir ras, roşiile cherry întregi, o jumătate de linguriţă de pudră de curry şi sucul de grepfrut.
Se amestecă, se mai prăjesc timp de zece minute, se opreşte focul şi se adaugă verdeaţa tocată.
Mâncare de vinete cu pui
Pofta buna!
Imi place mancarea de vinete.