Mancare de vinete cu usturoi

Printeaza

Mancare de vinete cu usturoi

Ingrediente:Mancare de vinete cu usturoi

  • 3-4 vinete potrivit de mari
  • 4 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • 4 roşii
  • 3 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă, apoi se desfacă în fîşii.

Se aşază într-o cratiţă un rînd de vinete, apoi un rînd de roşii, opărite uşor, curăţate şi tăiate rotogoale.

Se presară puţin din usturoiul tocat şi puţină sare pedeasupra, şi se aşază din nou un rînd de vinete, un rînd de roşii, usturoi şi sare. Se procedează astfel aşezînd toate vinetele şi toate roşiile.

Se prăjeşte ceapa tăiată felii subţiri în ulei ceapa se ia la o parte, iar uleiul se scurge peste vinetele şi roşiile aşezate în cratiţă.

Se dă la cuptor, ţinîndu-se pînă cînd usturoiul devine moale.

Se lasă să se răcească, se aşază pe o farfurie şi se presară pe deasupra ceapa prăjită. Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.