Mancarica rece cu ciuperci, soia si masline (de post)
PrinteazaMâncărică rece cu ciuperci, soia si măsline: din: ceapa, ciuperci, masline, soia, ulei, vin alb, foi ded afin, sare, piper, delikat, patrunjel.
Poate te intereseaza si Retete delicioase de post
- 1 kg ceapă
- 1 cutie ciuperci
- 200 g măsline
- 1 pachet soia granule
- 100 ml ulei
- 250 ml vin alb
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper
- condiment tip Delikat
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o speli, o ştergi cu un prosop de bucătărie, o tai peştişori, o pui într-o cratiţă cu ulei şi puţină sare şi o laşi să se călească până se aureşte puţin. Cat timp se rumeneşte ceapa pregăteşti ciupercile şi soia.
Intâi pui la fiert 1 l de apă cu 1 linguriţă de condiment. Când dă într-un clocot adaugi soia şi o laşi 10-15 minute pe foc mic. După ce a fiert, o scurgi bine, iar ciupercile le speli şi le tai mărunt.
Cureţi şi măslinele de sâmburi, le tai fâşii şi le dai deoparte. Intr-o cratiţă aşezi un strat de ceapă, unul de ciuperci, altul de soia, măslinele, încă unul de soia şi un ultim strat de ceapă.
Intre straturi presari câte un praf de sare şi de piper, pui câte o foaie de dafin, pătrunjelul, iar la sfârşit torni vinul şi dai mâncarea la cuptor pentru 50-60 de minute. Ai grijă ca din când în când să scuturi vasul să nu se lipească.
Mâncărică rece cu ciuperci, soia si măsline
Poftă bună!
Foarte buna mancarica de post