Moare pargalita
PrinteazaO reteta de moare pargalita din: zeama de varza acra, orez, carnati afumati, ceapa, faina, ulei, sare si piper. Daca moarea (zeama ae varza); este prea acră sau prea sărată, puteţi s-o diluaţi cu apă, dar în acest caz va trebui să aromaţi supa cu mai multe ierburi: mărar, cimbru, pătrunjel.
- 2 l zeama de varza acra
- 2 linguri orez
- 500 g carnati afumati
- 1 ceapa
- 1 lingura faina
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocati ceapa mărunt şi căliţi-o în ulei. Adăugaţi făina şi nu o lăsaţi să se îngălbenească, amestecaţi şi turnaţi peste ea puţină apă rece, apoi treptat, zeama de varză.
Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit. Puneţi în oală şi orezul şi cârnăciorii tăiaţi în rondele.
Condimentaţi cu sare şi piper, dacă mai este cazul şi fierbeţi până când ingredientele sunt moi. Se poate servi cu smântână.
Moare pargalita
Pofta buna!