Mochete de migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de mochete de migdale din: ciocolata de manaj, cafea, zahar, migdale, lapte, rom si ciocolata rasa.
- 300 g ciocolata de menaj
- 2 linguri cafea foarte tare
- 250 g zahar
- 150 migdale
- 4 linguri lapte
- 2 linguri rom
pentru garnitura:
- 50 g ciocolata rasa
Mod de preparare:
Rumeneşti uşor migdalele în cuptor, razi ciocolata şi o topeşti în lapte călduţ pentru a obţine o pastă puţin moale. Adaugi cafeaua, zahărul, migdalele pisate şi romul.
Amesteci totul foarte bine şi frămânţi uşor până ce obţii o pastă omogenă, lei 2 linguriţe de cafea: cu una iei compoziţia, iar cu cealaltă formezi un fel de bulgăraşi ovali, pe care îi tăvăleşti în ciocolată rasă, indicată pen¬tru garnitură.
Aşezi bulgăraşii pe un alt platou şi îi ţii la rece o zi întreagă sau o noapte.
Mochete de migdale
Pofta buna!