Moluste cu maioneza

Printeaza

Moluste cu maioneza din: moluste, oua, ulei, mustar, lamaie, salata verde, smantana, usturoi.

Ingrediente:Moluste cu maioneza

  • 300 g moluşte (o conservă)
  • 1 gălbenuş crud + 1 gălbenuş fiert
  • 1 cană cu ulei
  • 1 lingură cu muştar
  • 1/2 lămâie
  • 4-5 frunze de salată verde
  • 1 lingură cu smântână
  • 2-3 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Scurgeţi sucul moluştelor, spălaţi-le în apă călduţă şi lăsaţi-le în sită pentru 1/4 oră.

Pregătiţi o maioneză picantă: amestecaţi gălbenuşul crud cu gălbenuşul fiert, puneţi peste amestec 1 lingură mare cu muştar, omogenizaţi. Turnaţi uleiul câte puţin şi faceţi o maioneză obişnuită în care veţi amesteca: usturoi tocat, zeamă de lămâie şi puţină smântână.

Decoraţi cupe adânci cu frunze întregi de salată, aşezaţi în mijlocul cupelor moluşte scurse, acoperiţi cu maioneză, amestecaţi uşor.

Serviiţi ca aperitiv, cu felii de pâine prăjită şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.