Moluste cu maioneza
PrinteazaMoluste cu maioneza din: moluste, oua, ulei, mustar, lamaie, salata verde, smantana, usturoi.
- 300 g moluşte (o conservă)
- 1 gălbenuş crud + 1 gălbenuş fiert
- 1 cană cu ulei
- 1 lingură cu muştar
- 1/2 lămâie
- 4-5 frunze de salată verde
- 1 lingură cu smântână
- 2-3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Scurgeţi sucul moluştelor, spălaţi-le în apă călduţă şi lăsaţi-le în sită pentru 1/4 oră.
Pregătiţi o maioneză picantă: amestecaţi gălbenuşul crud cu gălbenuşul fiert, puneţi peste amestec 1 lingură mare cu muştar, omogenizaţi. Turnaţi uleiul câte puţin şi faceţi o maioneză obişnuită în care veţi amesteca: usturoi tocat, zeamă de lămâie şi puţină smântână.
Decoraţi cupe adânci cu frunze întregi de salată, aşezaţi în mijlocul cupelor moluşte scurse, acoperiţi cu maioneză, amestecaţi uşor.
Serviiţi ca aperitiv, cu felii de pâine prăjită şi vin alb.
Pofta buna!