Momite cu mazare
PrinteazaMomite cu mazare
- 1 kg momiţe
- 1 lingură untură
- 1 ceapă mică
- 1 pahar vin alb
- 1 pahar apă
- 1 lingură bulion de roşii
- 1 foaie de dafin
- 10 boabe piper
- sare
- 1 kg mazăre
Mod de preparare:
Spălăm bine momiţele, scoatem vinele, le tăvălim în făină şi le prăjim într-o tigaie. Intr-o cratiţă punem puţină grăsime şi ceapa tocată, lăsăm să se prăjească, punem momiţele şi turnăm vinul şi apa. Lăsăm să fiarbă încet, adăugăm o foaie de dafin, boabele de piper şi o lingură de bulion de roşii.
Fierbem mazărea; dacă folosim mazăre conserve, o opărim, apoi o punem langă momiţe şi fierbem totul încă 15- 20 minute.
Pofta buna!