Momite de vitel
PrinteazaMomite de vitel din: momite de vitel, malai, lamaie, untura, smantana, sare, piper.
- 1/2 kg momiţe de viţel
- 2 linguri cu mălai cernut
- 1 lămâie
- 2 linguri cu untură proaspătă sau unt
- 1 cană cu smântână
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi momiţeie de grăsime, lăsaţi-le într-un castron adânc şi opăriţi-le cu apă clocotindă. Acoperiţi vasul pentru 20 min, treceţi momiţeie în vas cu apă rece, apoi ştergeţi-le cu şerveţele de hârtie.
Intindeţi pe un fund de lemn mălai proaspăt cernut, săraţi şi piperaţi momiţeie, treceţi-le prin mălai şi rumeniţi-le în untură proaspătă sau unt. Le întoarceţi des ca să se pătrundă bine. Scoateţi pe un platou, acoperiţi cu capac. în grăsimea
Pofta buna!
Textul rețetelor este incomplet, de ex momite de vițel prăjite……..