Mai Tai tradițional – Cum sa prepari un cocktail Mai Tai din: rom, amaretto, suc de lamaie, suc de lime, sirop de zahar, gheata, felie de lamaie sau lime. Ingrediente: 45 ml de rom alb sau rom jamaican 15 ml de amaretto 15 ml de suc proaspăt de lămâie 15 ml de suc proaspăt […]
Momite de vitel
PrinteazaMomite de vitel din: momite de vitel, malai, lamaie, untura, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 1/2 kg momiţe de viţel
- 2 linguri cu mălai cernut
- 1 lămâie
- 2 linguri cu untură proaspătă sau unt
- 1 cană cu smântână
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi momiţeie de grăsime, lăsaţi-le într-un castron adânc şi opăriţi-le cu apă clocotindă.
Acoperiţi vasul pentru 20 min, treceţi momiţeie în vas cu apă rece, apoi ştergeţi-le cu şerveţele de hârtie.
Intindeţi pe un fund de lemn mălai proaspăt cernut, săraţi şi piperaţi momiţeie, treceţi-le prin mălai şi rumeniţi-le în untură proaspătă sau unt.
Le întoarceţi des ca să se pătrundă bine. Scoateţi pe un platou, acoperiţi cu capac. în grăsimea
Pofta buna!
Granită de pepene galben și menta
Granită de Pepene Galben și Menta din: pepene galben, zahar, suc de lamaie, frunze de menta, apa, rom. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea. Este făcut dintr-un amestec de sirop de zahăr, apă și suc de fructe sau cafea, care este congelat și […]
Textul rețetelor este incomplet, de ex momite de vițel prăjite……..