Momite, mazare si smantana in casolete
PrinteazaMomite, mazare si smantana in casolete
- 12 casolete
- 500 g momite
- zarzavat pentru 1/2 l supă
- sare
- puţin asmăţui
- 300 g mazăre verde
- 3 linguri smîntînă
- 100 g unt
- 2 linguri făină
- piper
- 1 legătură verdeaţă
Mod de preparare:
Momiţele se spală bine, se curăţă de pieliţă şi se pun la înăbuşit (într-un vas cu capac), cu sare, piper, puţin unt şi 2 linguri supă. După 15-18 minute se scot.
Din supă se face un sos alb în care se pun unt, făină, piper, puţină ceapă rasă şi smîntînă. Momiţele se taie mărunt, se amestecă cu mazărea fiartă, asmăţuiul tocat şi cu jumătate din sos.
Se umplu casoletele şi restul de sos se pune deasupra. Se dau la cuptor citeva minute şi se garnisesc cu verdeaţă tăiată.
Pofta buna!