Momite de purcel de lapte cu crevete si vin rosu
PrinteazaMomite de purcel de lapte cu crevete si vin rosu din: momite de purcel de lapte, testicule de cocoş, praz, crevete roz, frunză de mentă, ulei de măsline, vin roşu spumos, sardea, miere, pâine, sare, piper.
- momite de purcel de lapte
- testicule de cocoş
- 1 praz
- 1 crevete roz
- 1 frunză de mentă
- ulei de măsline
- vin roşu spumos
- 1 sardea
- miere
- bucăţi de pâine
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie mărunt prazul şi se curăţă crevetele. Se încălzeşte mierea în bain-marie ca să se topească.
Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie din fier şi se pun momiţele de purcel de lapte şi testiculele de cocoş şi se amestecă cu prazul, crevetele şi frunza de mentă.
Imediat ce preparatul a căpătat o culoare frumoasă, se toarnă deasupra vin roşu spumos, astfel încât să acopere din belşug toate ingredientele.
Se lasă să fiarbă înăbuşit, până când se toacă în bucăţi mari sardeaua, care se adaugă amestecului, împreună cu mierea.
Se lasă să fiarbă la foc mic cam 10 minute. Se strecoară.
Se pune de o parte vinul fiert şi se trec prin mixer elementele solide. Se diluează apoi în vinul fiert, adăugând aceeaşi cantitate de vin proaspăt.
Se sărează, se piperează şi se presară lichidul cu bucăţi mici de pâine. Acest aperitiv consistent se degustă foarte rece.
Pofta buna!