Morcov murat
PrinteazaMorcov murat din: morcovi, otet de muraturi, chimion, turmeric, usturoi.
- morcovi
- otet pentru murat
- chimion
- turmeric
- usturoi
Mod de preparare:
Curăţă de coajă 1kg de morcovi şi taie-i în bastonaşe sau rondele. Fierbe-i 2 minute în apă sărată din abundenţă, până când încep să se înmoaie, apoi scurge-i.
Pregăteşte oţetul pentru murat prăjind 1 lingură seminţe de chimion împreună cu celelalte condimente din reţetă.
Adaugă 1/2 linguriţă de turmeric şi 6 căţei de usturoi feliaţi. Pune morcovii în borcane, adaugă câte 1 linguriţă sare de mare grunjoasă în fiecare, apoi toarnă oţetul şi sigilează borcanele.
Murăturile sunt gata de consum după 2 săptămâni sau mai mult, dacă vrei.
Pofta buna!