Morcovi aromati la cuptor
PrinteazaO reteta de morcovi aromati la cuptor din: morcovi, usturoi, unt, vin alb, coaja de portocala, patrunjel, cimbru, sare si piper.
- 6 morcovi
- 4 catei de usturoi
- 150 g unt
- 1 cana cu vin alb
- 1 lingurita cu coaja rasa de portocala
- 3 crengute de patrunjel
- 1 crenguta de cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron, taie usturoiul rondele. Adaugam putina sare, coaja rasa de portocala si patrunjelul tocat fin.
Intr-un vas de yena, pune o lingură din amestecul de usturoi şi verdeaţă. Adaugă morcovii curăţaţi şi tăiaţi în rondele potrivit de groase.
Presară restul de usturoi, un praf de sare şi ulei de măsline. Toarnă vinul şi puţină apă. Pune deasupra cubuleţe de unt şi cimbru şi acoperă.
Lasă la cuptor, la foc moderat, 25 de minute.
Morcovi aromati la cuptor
Pofta buna!