Morcovi caramelizaţi
PrinteazaMorcovi caramelizaţi
Ingrediente:
- 8 morcovi
- 120 ml suc de portocale
- o lingură de coajă de portocală
- 3 linguri de zahăr brun
- un vârf de cuţit de nucşoară
- 3 linguri de unt
Preparare:
Morcovii se curăţă de coajă şi se taie în feliuţe groase. Se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare, apoi se scurg de apă.
Intr-o tigaie se încinge untul şi se adaugă zahărul, sucul de portocale, coaja de portocale şi nucşoara. Se pun şi feliile de morcovi.
Se lasă pe foc, având grijă ca morcovii să fie acoperiţi de sos. Alte variante ale acestei reţete includ printre condimente ghimbirul şi menta.
Morcovi caramelizaţi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- morcovi caramelizati