Morcovi cu carne de pui

Printeaza

Morcovi cu carne de pui din: piept de pui, morcovi, zahar sau zaharina, ulei, faina, sare, dovlecel, apa, usturoi, suc de rosii, sos picant, vin alb, piper si cimbru.

Morcovi_cu_carne_de_pui

 

Ingrediente:

  • 1 piept mare de pui (600 g)
  • 1 kg morcovi
  • 3 linguriţe zahăr sau 3 tablete de zaharină
  • 1-2 linguriţe ulei
  • 1 linguriţă făină
  • sare
  • 1 dovlecel mic
  • apă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe suc de roşii congelat
  • 2 linguriţe sos picant
  • 100 ml vin alb
  • piper
  • cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Pieptul dezosat şi fără piele îl tai în 4 bucăţi. Intr-un vas potrivit ca mărime, prepari o marinată, ameste­când apa cu vinul, usturoiul pisat şi cimbrul uscat. Bucăţile de carne le pui în această compoziţie, lăsându-le la rece 1-2 ore.

După trecerea acestui timp, le scoţi şi le ştergi uşor cu prosoape de hârtie, presari sare şi piper, după gust şi le prăjeşti în ulei încins.

Rumeneşti car­nea pe toate părţile, după care o scoţi pe o farfurie.

In uleiul rămas în tigaie pui la călit pentru 5-10 minute, la foc mic, morcovii raşi şi dovlecelul tăiat rondele, amestecând mereu.

Presari şi o linguriţă de făină, adaugi carnea, sucul de roşii, sosul picant, marinata amestecată cu o linguriţă zahăr ars.

Laşi totul să mai dea în 2-3 clocote, după care poţi să serveşti preparatul.

 

 

Morcovi cu carne de pui

Morcovi_cu_carne_de_pui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.