Morcovi cu ceapa caramelizata
PrinteazaMorcovi cu ceapa caramelizata din: unt, ceapa, seminte de coriandru, morcovi, lapte, faina de porumb, arpagic, sare.
Ingrediente:
- 1 lingură de unt
- 2 cepe mari, tăiate in felii subţiri
- 1/2 linguriţă de seminţe de coriandru mărunţite (opţional)
- 1 kg de morcovi, tăiaţi în rondele subţiri
- 1/2 ceaşcă de lapte degresat
- 1 lingură de făină de porumb
- 1 lingură de arpagic mărunţit (opţional)
- sare
Mod de preparare:
Inmoaie untul la foc mediu, într-o cratiţă mare pentru gătit la cuptor. Ai grijă să o acoperi cu un capac.
Adaugă ceapa şi puţină sare, amestecând din cand in cand, până când se rumenesc legumele.
Completeaza cu seminţele de coriandru, dacă îţi place gustul acestora. Pune şi morcovii, acoperă recipientul şi lasă-l la foc mediu timp de 20 de minute cât să se înmoaie ingredientele.
Amesteca bine laptele şi făina de porumb. Apoi transferă mixtura în compoziţia cu morcovi de la punctul anterior.
Incalzeste totul până când lichidul ajunge în punctul de fierbere. Asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Presară şi arpagicul mărunţit.
Pofta buna!