Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie
PrinteazaO reteta de morcovi copti cu branza de capra si rodie din: morcovi, ulei de masline, seminte de chimion, coaja si suc de portocala, naut, branza de capra, oregano, menta, seminte de rodie si lipii.
- 750 g de morcovi, taiati bucati mari
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite seminte de chimion
- coaja rasa si sucul de la 1 portocala mica
- 1 conserva de naut de 400 g, scurs si clatit
- 100 g branza de capra cu mucegai alb
- 1 legatura mica de oregano sau de menta, tocata grosier
- 75 g seminte de rodie
- lipii calde, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se amestecă morcovii cu o lingură de ulei, se presară chimionul şi coaja de portocală, apoi se asezonează. Se întind pe o tavă largă şi se dau la cuptor 50 de minute, până devin moi şi uşor rumeni pe margini.
Se amestecă năutul cu morcovii, apoi se răstoarnă pe un platou. Se stropesc cu uleiul rămas şi puţin suc de portocală. Se fărâmiţează deasupra brânza şi se presară verdeaţa şi seminţele de rodie. Se serveşte amestecul cald, alături de lipii.
Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie
Pofta buna!
Foarte tare reteta cu morcovii copti, chiar o s-o incerc