Morcovi copti din: morcovi, ulei, otet, miere. Ingrediente: 1 kg de morcovi mici, curăţaţi 3 linguri ulei de floarea-soarelui 2 linguri de oţet din vin alb 2 linguri de miere lichidă Mod de preparare: Se incălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se pun morcovii într-o tavă şi se amestecă cu ulei şi ceva sare […]
Morcovi copti cu chimen, cimbru si unt
PrinteazaMorcovi copti cu chimen, cimbru si unt din: morcovi tineri, seminţe de chimen, frunze de cimbru proaspăt, unt, vin Chardonnay, sare şi piper negru.
Ingrediente:
- 455 g morcovi tineri, preferabil de provenienţă organică, răzuiţi de coajă şi lăsaţi întregi
- 1/2 linguriţă seminţe de chimen, zdrobite
- 1 mână de frunze de cimbru proaspăt
- 4 bucăţi de unt
- 1 pahar de vin Chardonnay
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz: Rupeţi cam 1,5 m folie de bucătărie şi pliaţi-o în două, ca să-i dublaţi grosimea.
Aşezaţi toate ingredientele, cu excepţia vinului şi a condimentelor, în mijlocul foliei.
Ridicaţi marginile şi colţurile spre centru, apoi turnaţi vinul alb.
Condimentaţi bine. Mototoliţi sau îndoiţi staniolul, pentru a-l sigila în mijloc.
Introduceţi punga astfel formată în cuptorul preîncălzit şi coaceţi timp de 45 de minute, până ce morcovii s-au frăgezit.
S-ar putea să fie nevoie să-i lăsaţi mai mult, dacă aţi folosit morcovi maturi, mai mari decât cei tineri.
Morcovi copti cu chimen, cimbru si unt
Pofta buna!
poate iti place si:
Morcovi copti
Pofta buna!