Morcovi copti cu chimen, cimbru si unt

Printeaza

Morcovi copti cu chimen, cimbru si unt din: morcovi tineri, seminţe de chimen, frunze de cimbru proaspăt, unt, vin Chardonnay, sare şi piper negru.

Morcovi_copti_cu_chimen_cimbru_si_unt

Ingrediente:

  • 455 g morcovi tineri, preferabil de provenienţă organică, răzuiţi de coajă şi lăsaţi întregi
  • 1/2 linguriţă seminţe de chimen, zdrobite
  • 1 mână de frunze de cimbru proaspăt
  • 4 bucăţi de unt
  • 1 pahar de vin Chardonnay
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz: Rupeţi cam 1,5 m folie de bucătărie şi pliaţi-o în două, ca să-i dublaţi grosimea.

Aşezaţi toate ingredientele, cu excepţia vinului şi a condimentelor, în mijlocul foliei.

Ridicaţi marginile şi colţurile spre centru, apoi turnaţi vinul alb.

Condimentaţi bine. Mototoliţi sau îndoiţi staniolul, pentru a-l sigila în mijloc.

Introduceţi punga astfel formată în cuptorul preîncălzit şi coaceţi timp de 45 de minute, până ce morcovii s-au frăgezit.

S-ar putea să fie nevoie să-i lăsaţi mai mult, dacă aţi folosit morcovi maturi, mai mari decât cei tineri.

Morcovi copti cu chimen, cimbru si unt

Morcovi_copti_cu_chimen_cimbru_si_unt

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie

Morcovi copti

Morcovi copti din: morcovi, ulei, otet, miere. Ingrediente: 1 kg de morcovi mici, curăţaţi 3 linguri ulei de floarea-soarelui 2 linguri de oţet din vin alb 2 linguri de miere lichidă   Mod de preparare: Se incălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se pun morcovii într-o tavă şi se amestecă cu ulei şi ceva sare […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.