Morcovi copţi cu sos de maioneză
PrinteazaMorcovi copţi cu sos de maioneză din: morcovi, zahar, ulei, sare, piper, rozmarin verde, maioneza de casa, mustar, lapte, usturoi, sare, piper.
- 700 g morcovi
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingurita sare
- piper
- rozmarin verde
pentru sos:
- 200 g maioneza de casa
- 2-3 lingurite mustar
- 3 linguri lapte
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi speli şi îi tai în bastonaşe lungi şi subţiri. Amesteci într-un castron uleiul, rozmarinul, sarea, zahărul şi piperul. Stropeşti morcovii cu acest lichid şi îi aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, uşor depărtaţi unii de alţii.
Introduci morcovii în cuptorul preîncălzit, la foc iute, pentru 20 de minute. Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi îl amesteci cu restul ingredientelor pentru sos. Serveşti morcovii fie calzi, fie la temperatura camerei, cu sosul alături. Le poti alătura şi alte legume coapte sau fierte.
Morcovi copţi cu sos de maioneză
Pofta buna!