Morcovi copţi cu sos de maioneză

Printeaza

Morcovi copţi cu sos de maioneză din: morcovi, zahar, ulei, sare, piper, rozmarin verde, maioneza de casa, mustar, lapte, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Morcovi_copti_cu_sos_de_maioneza

  • 700 g morcovi
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • piper
  • rozmarin verde

pentru sos:

  • 200 g maioneza de casa
  • 2-3 lingurite mustar
  • 3 linguri lapte
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii, îi speli şi îi tai în bastonaşe lungi şi subţiri. Amesteci într-un castron uleiul, rozmarinul, sarea, zahărul şi piperul. Stropeşti morcovii cu acest lichid şi îi aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, uşor depărtaţi unii de alţii.

Introduci morcovii în cuptorul preîncălzit, la foc iute, pentru 20 de minute. Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi îl amesteci cu restul ingredientelor pentru sos. Serveşti morcovii fie calzi, fie la temperatura camerei, cu sosul alături. Le poti alătura şi alte legume coapte sau fierte.

Morcovi copţi cu sos de maioneză

Morcovi_copti_cu_sos_de_maioneza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.