Morcovi cu jambon
PrinteazaMorcovi cu jambon
- 12 morcovi tineri
- 12 felii jambon sau şuncă
- 2 linguri ulei de măsline
- 100 g brânză gorgonzola
- sare, piper
- busuioc
Mod de preparare:
Se spală morcovii, cu tot cu codiţa verde, după care se pun să fiarbă timp de 10 minute în apă cu sare. Apoi se scurg şi se trec sub un jet de apă rece.
Se întinde câte o felie de jambon sau şuncă, se presară piper, după gust, apoi se pune câte un morcov şi se rulează.
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie, apoi se rumenesc uşor rulourile de morcovi cu jambon.
Rulourile astfel obţinute se aranjează pe un platou şi se servesc cu felii de brânză gorgonzola sau mozzarella şi se ornează cu busuioc sau cu frunze tinere de salată verde.
Pofta buna!
O reteta interesanta cu morcovi. O sa cumpar niste jambon sau sunca de praga si o s-o pregatesc si eu.