Morcovi de iarna cu scortisoara
PrinteazaMorcovi de iarna cu scortisoara din: morcovi, ulei, zahar, scortisoara, apa, sare.
- 6 morcovi mijlocii
- 2-3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu scorţiişoară
- o ceaşcă apă
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii de coajă, îi spălaţi şi-i tăiaţi felii subţiri, apoi îi aşezaţi în cratiţă emailată cu ulei de salată şi puţină apă călduţă. Fierbeţi acoperit la foc mic până când se pot consuma.
Săraţi puţin şi turnaţi peste morcovi un sos de zahăr pe caire-1 faceţi din: 2 linguri cu zahăr, 3 linguri cu apă, 1/2 linguriţă de scorţişoară pulbe;re. Fierbeţi sosul 2-3 min pe foc mic, răsturnaţi peste morcovi, şi clocotiţi mâncarea 2 min.
Trageţi vasul de pe foc.
Serviţi morcovii calzi, cu pâine prăjită.
Pofta buna!