Morcovi dulci cu scortisoara
PrinteazaMorcovi dulci cu scortisoara din: morcovi, ulei, zahar, scortisoara, apa, sare.
- 6 morcovi mijlocii
- 2-3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu scorţişoara
- o ceasca de apa
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii de coajă, spălaţi-i şi tăiaţi-i felii subţiri, apoi aşezaţi-i într-o cratiţă emailată cu ulei de salată şi puţină apă călduţă.
Fierbeti acoperit, la foc mic.
Săraţi puţin şi turnaţi peste morcovi un sos de zahăr din 2 linguri cu zahăr, 3 linguri cu apa şi 1/2 linguriţă de scorţişoară pulbere timp de 2-3 minute pe foc mic, rasturnaţi peste morcovi.
Clocotiţi mâncarea 2 minute şi trageţi vasul de pe foc.
Pofta buna!