Morcovi dulci

Printeaza

O reteta simpla de morcovi dulci din: morcovi, zahar si suc de lamaie.

Ingrediente:Morcovi dulci

  • 3 kg morcovi
  • 2 kg zahăr
  • sucul de la 2 lămâi

Mod de preparare:

Se curăţă morcovii, se spală bine, se înţeapă cu furculiţa şi se lasă în apă cu suc de lămâie minimum două ore. Se pun la fiert în apă clocotită timp dc câteva minute, sc scot şi se lasă să se scurgă bine.

Zahărul se dizolvă în trei ceşti cu apă. Se pun morcovii în apa îndulcită şi se lasă timp de mai multe ore. Se pune vasul pe foc câteva minute. Operaţiunea de fierbere se repetă timp de trei zile la rând. Durata de ţinut pe foc fiind de circa zece minute. Se păstrează la borcan până la un an.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.