Morcovi cu fructe

Printeaza

Morcovi cu fructe din: morcovi, mere, pere, portocala, zahar, gris, sare, gem.

Ingrediente:

  • 500 g morcovi
  • 2 mere
  • 2 pere
  • 1 portocală
  • 4 linguri cu zahăr
  • 3 linguri cu griş
  • sare
  • zahăr farin
  • gem de fructe

 

Mod de preparare:

Curăţaţi morcovii, spălaţi-i. Tăiaţi-i cuburi mici şi puneţi-i la fiert în apă caldă pentru 20 min.

Adăugaţi zahăr şi sare, turnaţi grisul în ploaie şi lăsaţi să fiarbă 10 min, după care amestecaţi fructele tăiate felii mici (fară coajă şi seminţe). Scădeţi pe foc mic până când compoziţia se îngroaşă.

Ungeţi o formă de prăjitură cu ulei, pudraţi cu faină, răsturnaţi compoziţia îngroşată şi acoperiţi cu gem de fructe. Lăsaţi în cuptorul cald 25-30 min.

Serviţi desertul călduţ, tăiat felii groase.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.