Morcovi cu glazură de portocale
PrinteazaO reteta de morcovi cu glazura de portocale din: morcovi, suc de portocale, coriandru, unt si menta.
- 900 g morcovi taiati in doua pe lungime si apoi in bucati de 5 cm lungime
- 175 ml suc concentrat de portocale, proaspat sau congelat si dezghetat in prealabil
- 2 lingurite coriandru macinat
- 175 ml apa
- 15 g unt
- 5 linguri menta verde tocata
Mod de preparare:
Se amesteca morcovii, sucul concentrat de portocale si coriandrul macinat intr-o tigaie mare. Se adauga apa si se dau intr-un clocot la foc potrivit. Se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe la foc mic aproximativ 15 minute sau pana cand morcovii sunt aproape moi.
Se ia capacul, se mareste flacara si se mai fierb 7 minute sau pana cand morcovii sunt moi. Se adauga untul si se fierbe 1 minut, amestecand, pana cand morcovii devin luciosi, iar sosul este cremos. Se inglobeaza menta.
Morcovi cu glazură de portocale
Pofta buna!