Morcovi cu glazură de portocale

Printeaza

O reteta de morcovi cu glazura de portocale din: morcovi, suc de portocale, coriandru, unt si menta.

Ingrediente:Morcovi cu glazură de portocale

  • 900 g morcovi taiati in doua pe lungime si apoi in bucati de 5 cm lungime
  • 175 ml suc concentrat de portocale, proaspat sau congelat si dezghetat in prealabil
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 175 ml apa
  • 15 g unt
  • 5 linguri menta verde tocata

 

Mod de preparare:

Se amesteca morcovii, sucul concentrat de portocale si coriandrul macinat intr-o tigaie mare. Se adauga apa si se dau intr-un clocot la foc potrivit. Se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe la foc mic aproximativ 15 minute sau pana cand morcovii sunt aproape moi.

Se ia capacul, se mareste flacara si se mai fierb 7 minute sau pana cand morcovii sunt moi. Se adauga untul si se fierbe 1 minut, amestecand, pana cand morcovii devin luciosi, iar sosul este cremos. Se inglobeaza menta.

Morcovi cu glazură de portocale

Morcovi cu glazură de portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.