Morcovi glazurati cu scortisoara
PrinteazaMorcovi glazurati cu scortisoara din: morcovi, ulei, zahar, scortisoara, apa, sare.
Ingrediente:
- 6 morcovi mijlocii
- 2-3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu scorţişoara
- o ceasca de apa
- sare
Mod de preparare:
Morcovi glazurati cu scortisoara: Curăţaţi morcovii de coajă, spălaţi-i şi tăiaţi-i felii subţiri, apoi aşezaţi-i într-o cratiţă emailată cu ulei de salată şi puţină apă călduţă.
Fierbeti acoperit, la foc mic.
Săraţi puţin şi turnaţi peste morcovi un sos de zahăr, făcut astfel: fierbeţi 2 linguri cu zahăr, 3 linguri cu apa şi 1/2 linguriţă de scorţişoară pulbere timp de 2-3 min pe foc mic, rasturnaţi peste morcovi, clocotiţi mâncarea 2 min şi trageţi vasul de pe foc.
Pofta buna!