Morcovi in saramura cu usturoi
PrinteazaMorcovi in saramura cu usturoi din: morcovi, sare grunjoasa, marar, usturoi.
- un kg morcovi
- sare grunjoasa
- o legatura marar
- 10 catei de usturoi
Mod de preparare:
Morcovii se spală foarte bine cu apă rece şi apoi se pun 5 minute intr-o soluţie de apă cu sare, folosind 10 g sare pentru un litru de apă. Intre timp, se pune apă la fiert şi se adaugă morcovii. Se lasă 6 minute, dacă sunt mici, şi 10 minute, dacă sunt mari. Se scurg.
In borcane se aşază un strat de usturoi şi apoi morcovii cu mărar printre ei. Se fierbe apă cu 20 g sare pentru fiecare litru şi, după ce a dat în clocot se toarnă peste morcovi. Se pun capace şi se aşază borcanele la fiert 40 de minute, la bain-marie.
Se să se răcească în vasul de fierbere şi apoi se pun la rece.
Morcovi in saramura cu usturoi
Pofta buna!