Morcovi întregi la cuptor
PrinteazaMorcovi întregi la cuptor din: morcovi, ulei de masline, otet de vin rosu cu ierburi aromate, sare de mare, piper, cimbru si usturoi.
- 750 g morcovi tineri, de culori diferite dacă e posibil, spălaţi şi răzuiţi de coajă
- ulei de măsline
- oţet de vin roşu sau cu ierburi aromate
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- câteva fire de cimbru proaspăt
- 3 căţei de usturoi zdrobiţi
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Stropiţi morcovii cu ulei de măsline şi puţin oţet, presăraţi-i cu sare şi piper, adăugaţi frunzele de cimbru şi căţeii de usturoi.
Puneţi-i într-o tavă pentru cuptor sau într-un vas ceramic, acoperiţi-i strâns cu folie de aluminiu şi coaceţi-i timp de 30-40 de minute, până când se înmoaie.
Scoateţi folia şi mai lăsaţi-i încă 10 minute, până când se rumenesc şi se caramelizează frumos.
Morcovi întregi la cuptor
Pofta buna!