Morcovi la cuptor cu usturoi si miere
PrinteazaMorcovi la cuptor cu usturoi si miere:1 kg morcovi, 4 portacale, 4 căţei de usturoi, 5 linguiri ulei, cimbru, 2 linguri de miere, 1 linguriţă de seminţe de chimen, sare, piper.
- 1 kg morcovi
- 4 portacale
- 4 căţei de usturoi
- 5 linguiri ulei
- cimbru
- 2 linguri de miere
- 1 linguriţă de seminţe de chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi morcovi mici şi fragezi, îi cureţi de coajă, îi speli şi îi pui la fiert în apă cui sare şi cu 1 lingură de ulei. Când sunt fierţi, pui morcovii la scurs, îi laşi la răcit şi îi tai în fâşii mai groase sau în jumătăţi. Ii aşezi într-o tavă.
Presari chimenul, sare şi piper, pui restul uleiului, adaugi mierea peste toţi morcovii şi presari cimbrul tocat. Speli portocalele şi le tai în felii. Storci o portocală şi torni sucul obţinut peste morcovi.
Amesteci cu grijă conţinutul, presari usturoiul tăiat în felii şi pui şi feliile de portocală. Introduci tavaîn cuptor şi o laşi timp de 45-50 de minute, în funcţie de cât de crocanţi vrei să fie morcovii. Are un gust dulce – acrişor.
Morcovi la cuptor cu usturoi si miere
Poftă bună!