Morcovi la cuptor

Printeaza

Morcovi la cuptor

Morcovi la cuptor

Ingrediente:

  • un kilogram morcovi
  • 4 portocale
  • 4 căţei de usturoi
  • 75 g unt
  • două crenguţe de cimbru
  • 50 g seminţe de dovleac crude
  • două linguri de miere
  • o linguriţă de seminţe de chimen
  • sare, piper

Preparare:

Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi puţin unt. Când sunt fierţi, se scot cu o spumieră şi se pun într-o strecurătoare.

Se lasă la răcit, se taie în felii mai groase sau jumătăţi şi se aşază într-o tavă. Se presară seminţele de dovleac şi cele de chimen, sare şi piper.

Din loc în loc se pun cubuleţe de unt, se toarnă mierea peste toţi morcovii şi se presară cimbrul tocat.

Portocalele se spală şi se taie în felii. O portocală se stoarce şi sucul obţinut se toarnă peste morcovi. Feliile de portocală se pun peste morcovi şi se presară usturoiul tăiat în felii.

Se introduce tava în cuptor şi se ţine 30-45 de minute, în funcţie de cât de crocanţi se doresc a fi morcovii.

Morcovi la cuptor

Morcovi la cuptor.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • morcovi la cuptor

1 comentariu

  1. O reteta cu morcovi foarte gustoasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.