Morcovi la cuptor
PrinteazaMorcovi la cuptor
Ingrediente:
- un kilogram morcovi
- 4 portocale
- 4 căţei de usturoi
- 75 g unt
- două crenguţe de cimbru
- 50 g seminţe de dovleac crude
- două linguri de miere
- o linguriţă de seminţe de chimen
- sare, piper
Preparare:
Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi puţin unt. Când sunt fierţi, se scot cu o spumieră şi se pun într-o strecurătoare.
Se lasă la răcit, se taie în felii mai groase sau jumătăţi şi se aşază într-o tavă. Se presară seminţele de dovleac şi cele de chimen, sare şi piper.
Din loc în loc se pun cubuleţe de unt, se toarnă mierea peste toţi morcovii şi se presară cimbrul tocat.
Portocalele se spală şi se taie în felii. O portocală se stoarce şi sucul obţinut se toarnă peste morcovi. Feliile de portocală se pun peste morcovi şi se presară usturoiul tăiat în felii.
Se introduce tava în cuptor şi se ţine 30-45 de minute, în funcţie de cât de crocanţi se doresc a fi morcovii.
Morcovi la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- morcovi la cuptor
O reteta cu morcovi foarte gustoasa.