Morcovi si pastarnac cu ficatei de pui la cuptor

Printeaza

Morcovi si pastarnac cu ficatei de pui la cuptor din: morcovi, radacina de pastarnac, ficatei de pui, ulei, ceapa, unt, faina, lamaie, patrunjel, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 4 morcovi
  • 6 radacini de pastarnac
  • 600 g ficatei de pui
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati ficateii de pielite si prajiti-i in ulei pana cand se rumenesc frumos pe toate partile, apoi scoteti-i pe o farfurie si pastrati-i acoperiti la cald.

Curatati morcovii si pastarnacul, spalati-le si taiati-le in rondele.

Puneti rondele de morcovi si pastarnac la fiert in 2 litri de apa si 1 lingurita rasa cu sare.

Fierbeti legumele 10 minute din momentul in care acestea incep sa fiarba in clocot.

Curatati, spalati si taiati marunt ceapa, apoi prajiti-o in ulei. Topiti untul intr-o tigaie si adaugati faina.

Lasati la foc mic pana cand incepe sa se ingalbeneasca putin, apoi adaugati laptele, turnandu-l cate putin si amestecand incontinuu.

Fierbeti pana obtineti un sos mai gros, amestecand din cand in cand.

Puneti intr-o tava ceapa prajita, deasupra puneti rondele de morcov si pastarnac, langa acestea puneti ficateii prajiti, apoi peste toate cele din tava turnati sosul alb amestecat cu patrunjelul tocat marunt.

Puneti tava in cuptorul incins si coaceti la foc potrivity 30 de minute sau pana cand se rumeneste putin deasupra.

 

Morcovi si pastarnac cu ficatei de pui la cuptor

Morcovi_si_pastarnac_cu_ficatei_de_pui_la_cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.