Morcovi cu scortisoara
PrinteazaMorcovi cu scortisoara din: morcovi, ulei, zahar, scortisoara, apa, sare.
- 6 morcovi mijlocii
- 2-3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu scorţişoara
- o ceasca de apa
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii de coajă, spălaţi-i şi tăiaţi-i felii subţiri, apoi aşezaţi-i într-o cratiţă emailată cu ulei de salată şi puţină apă călduţă.
Fierbeti acoperit, la foc mic, până când se pot consuma.
Săraţi puţin şi turnaţi peste morcovi un sos de zahăr, făcut astfel: fierbeţi 2 linguri cu zahăr, 3 linguri cu apa şi 1/2 linguriţă de scorţişoară pulbere timp de 2-3 min pe foc mic, rasturnaţi peste mor covi, clocotiţi mâncarea 2 min şi trageţi vasul de pe foc.
Pofta buna!