Intr-un vas larg pune 700 g păstârnac, curăţat şi tăiat în patru pe lungime şi 600 morcov, tăiaţi la fel. Adaugă 1 pahar vin alb, 200 ml concentrat de pui, 1 lingură miere, 1 lingură muştar cu boabe întregi şi 25 g unt. Acoperă cu capac şi fierbe înăbuşit 20 min. Ia capacul şi lasă […]
Morcovi cu smantana si verdeata
PrinteazaMorcovi cu smantana si verdeata din: morcovi, unt, smântână, verdeaţă tocată.
Ingrediente:
- 500 g morcovi
- 1 lingură unt
- 1 ceaşcă smântână
- verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Se rad morcovii de coajă şi se fierb înăbuşit cu apă, cât şă-i acopere.
Se scot pe un platou, se acoperă cu unt, se presară puţină sare dacă aceasta nu s-a pus la fiert, apoi se acoperă cu smântână şi verdeaţă tocată.
Se servesc calzi, ca garnitură la chiftele de zarzavat sau la friptură de pui.
Pofta buna!
poate iti place si:
Garnitura de morcovi si pastarnac
Pofta buna!