Morcovi sotaţi cu sos
PrinteazaMorcovi sotaţi cu sos din: morcovi baby, unt, ceapa rosii, lamai, miere, scortisoara, usturoi, smantana, lapte, pistile de sofran, cascaval, cimbru, sare, piper, migdale.
- 600 g morcovi baby
- 100 g unt
- doua cepe rosii
- doua lamai
- miere
- un sfert de lingurita cu scortisoara
- doi catei de usturoi
- 300 ml smantana
- 50 ml lapte dulce
- cateva pistile de sofran
- 300 g cascaval
- 6 g cimbru
- sare
- piper
- migdale
Mod de preparare:
Morcovii se spală, se fierb în apă cu sare până devin moi şi pot fi pătrunşi cu o furculiţă.
Ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.
Se încinge untul într-o cratiţă, se căleşte ceapa două minute, apoi se adaugă morcovii scurşi de apă şi usturoiul.
Se adaugă cimbrul, două linguri cu miere, scor¬ţişoara, sare şi piper după gust.
Se toarnă puţin suc de lămâie şi se fierbe totul până scade sosul format şi se îngroaşă.
Laptele dulce se pune la fiert împreună cu şofranul, se ţine cinci minute pe foc, apoi se lasă la răcit.
Caşcavalul se rade, se amestecă bine cu laptele fierbinte, apoi cu smântână, sare şi piper.
Se pun morcovii sotaţi în farfurii, se toarnă deasupra sosul cald şi se servesc imediat.
La sosul de smantana cu sofran se mai pot adauga si migdale tocate marunt.
Morcovi sotaţi cu sos
Pofta buna!