Morcovi sote cu stafide
PrinteazaMorcovi sote cu stafide din: morcovi, stafide, zahar, unt, ulei de masline, scortisoara macinata, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg morcovi din soiul carote
- 20 g stafide
- 1 lingură cu zahăr
- 30 g unt
- 2-3 linguri cu ulei de măsline
- un vârf de cuţit cu scorţişoară măcinată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi stafidele într-un castronaş cu apă caldă pentru 15 minute. Curăţaţi morcovii cu un cuţit, răzuiţi-i, spălaţi-i şi lăsaţi-i întregi ori tăiaţi-i în jumătăţi pe lung.
In soteuză puneţi untul şi uleiul de măsline, pe foc mijlociu.
Adăugaţi morcovii, stafidele, pudraţi-le cu zahăr şi cu scorţişoară. Acoperiţi soteuza şi lăsaţi-o să fiarbă încet, timp de 20 de minute, până când morcovii vor fi aproape topiţi.
La sfârşitul fierberii asezonaţi preparatul cu sare, piper şi serviţi-l cât este fierbinte.
Morcovi sote cu stafide
Pofta buna!