Morcovi sote cu stafide

Printeaza

Morcovi sote cu stafide din: morcovi, stafide, zahar, unt, ulei de masline, scortisoara macinata, sare si piper.

 

 

Ingrediente:

  • 1 kg morcovi din soiul carote
  • 20 g stafide
  • 1 lingură cu zahăr
  • 30 g unt
  • 2-3 linguri cu ulei de măsline
  • un vârf de cuţit cu scorţişoară măcinată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi stafidele într-un castronaş cu apă caldă pentru 15 minute. Curăţaţi morcovii cu un cuţit, răzuiţi-i, spălaţi-i şi lăsaţi-i întregi ori tăiaţi-i în jumătăţi pe lung.

In soteuză puneţi untul şi uleiul de măsline, pe foc mijlociu.

Adăugaţi morcovii, stafidele, pudraţi-le cu zahăr şi cu scorţişoară. Acoperiţi soteuza şi lăsaţi-o să fiarbă încet, timp de 20 de minute, până când morcovii vor fi aproape topiţi.

La sfârşitul fierberii asezonaţi preparatul cu sare, piper şi serviţi-l cât este fierbinte.

 

Morcovi sote cu stafide

Morcovi_sote_cu_stafide

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.