Morcovi tineri cu unt

Printeaza

 Morcovi tineri cu unt

Ingrediente:Morcovi tineri cu unt

  • 1 kg morcovi
  • 2 linguri unt
  • 2 ceşti zeamă de carne sau apă
  • 2 linguri rase zahăr
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se rad morcovii cu un cuţit bine ascuţit. Se pun într-o cratiţă cu două linguri de unt, două ceşti de apă sau zeamă de carne, două linguri rase de zahăr şi sare. Se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc potrivit, mişcând cratiţa din când în când ca să nu se prindă pe fund.

Când sunt gata, sosul trebuie să fie destul de scăzut. Numai dacă morcovii încep să se rumenească înainte de a fi destul de fierţi, se mai adaugă o lingură sau două de apă.

Se servesc cu frigănele sau cu crochete.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.