Morcovi cu usturoi
PrinteazaMorcovi cu usturoi din: unt, usturoi, coaja si zeama de portocala, patrunjel, morcovi, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, vin si supa de legume.
- o bucată de unt
- 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi
- coaja rasă şi zeama de la o portocală
- o mână de frunze proaspete de pătrunjel, tocate
- 750 g morcovi, spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi felii foarte subţiri
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline extravirgin
- un pahar mic de vin alb
- 150 ml supă de legume sau de pui
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C (treapta 4). Amestecaţi usturoiul cu coaja de portocale şi pătrunjelul, apoi tocaţi amestecul şi mai mărunt.
Ungeţi tava cu unt din belşug şi presăraţi deasupra o parte din amestecul de mai sus.
Adăugaţi un strat de morcovi, un praf de sare şi piper, puţin ulei de măsline extravirgin şi o parte din amestecul de pătrunjel şi coajă de lămâie.
Continuaţi în acelaşi mod până când se termină morcovii. Stoarceţi deasupra zeama de lămâie, turnaţi vinul alb şi supă cât să acopere morcovii.
Acoperiţi totul cu o hârtie umedă care nu absoarbe grăsimea, îndoindu-i marginile.
Coaceţi în cuptorul încins timp de 20-25 de minute sau până când sunt gata morcovii.
Timpul de coacere depinde de grosimea feliilor de morcovi.
Morcovi cu usturoi
Pofta buna!