Morun au beurre noir

Printeaza

Morun au beurre noir din: morun, unt, sare, piper, sos Meuniere, lamaie, patrunjel.

Ingrediente:

  • 6 cotlete de morun (150-200 g fiecare)
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • 500 ml sos Meuniere
  • 1 lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Feliile de morun se curăţă de grăsime şi se fierb în apă cu puţină sare şi câteva boabe de piper.

Se păstrează la cald, în apa în care au fiert.

Untul se încinge într-o tigaie şi se ţine pe foc până devine maroniu închis.

Pe fiecare farfurie se pune câte o felie de morun fierbinte, stropită din belşug cu unt încins.

Se decorează cu felii de lămâie şi frunze de pătrunjel şi se serveşte cu sosul Meuniere alături, în sosieră.

 

 

Pofta buna!

 

 

Marinată de morun sau nisetru

Marinată de morun sau nisetru Ingrediente: 1 kg peşte 100 g morcov 50 g făină 1 g piper 150 g ulei 100 g bulion 100 g oţet 100 g vin 1 fir cimbru 1 foaie de dafin sare 100 g ceapă   Mod de preparare: Peştele curăţat se taie în felii, se sărează şi se […]

Zacusca de morun sau nisetru

Zacusca de morun sau nisetru din: peste, morcov, ceapa, mazare, arpagic, masline, castraveti, bulion, vin, sare, zeama de peste. Ingrediente: 1 kg peşte 500 g morcov 150 g ceapă 300 g mazăre 500 g arpagic 100 g măsline 300 g castraveţi acri 200 g ulei 100 g bulion 100 g vin 1 g piper sare […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.