Morun cu broccoli

Printeaza

Morun cu broccoli din: broccoli, hasme, ulei, patrunjel, smantana, oua, nucsoara, supa, vin, cimbru, morun, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 800 g broccoli
  • 3 haşme
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 4 fire de pătrunjel cu frunza lată
  • 15 cl smântână degresată
  • 4 ouă întregi
  • 2 vârfuri de cuţit nucşoară rasă
  • 15 cl de supă de legume
  • 15 cl de vin alb
  • 1 lingură de cimbru tocat
  • 4 bucăţi de morun, de câte 200 g, cu piele
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Morun cu broccoli:

Rupeţi broccoli în bucheţele, îndepărtaţi-le cozile şi tăiaţi-le mare. Decojiţi haşmele.

Tocaţi-le şi lăsaţi-le să se topească pe foc în 2 linguri de ulei de măsline.

Păstraţi 300 g de broccoli pentru garnitură, iar restul adăugaţi-l peste haşme.

Lăsaţi la foc mic timp de 10 minute, amestecând. Tocaţi pătrunjelul (păstraţi puţin pentru decor) şi adăugaţi la broccoli.

Incălziţi cuptorul la 210° (treapta 7). Ungeţi cu ulei 4 boluri. Faceţi din broccoli un piure. Adăugaţi smântână şi ouăle bătute.

Potriviţi de sare şi piper şi adăugaţi puţină nucşoară pentru aromă. Turnaţi piureul în boluri pe care puneţi-le, apoi, într-un vas termorezistent.

Adăugaţi apă caldă şi puneţi la fiert în bain-marie preţ de 25 de minute.

Turnaţi supa şi vinul într-o cratiţă. Daţi în clocot. Adăugaţi cimbrul. Puneţi şi broccoli păstrat deoparte pentru garnitură.

Lăsaţi să fiarbă 5 minute. Scurgeţi peştele pe hârtie absorbantă. Săraţi şi piperaţi partea fără piele.

Prăjiţi-l în tigaie, în 3 linguri de ulei de măsline, 5 minute pe partea cu piele şi doar 2 minute pe cealaltă parte.

Răsturnaţi bolurile pe farfurii. Puneţi peştele, cu pieliţa în jos, înconjurat de broccoli.

Turnaţi puţin ulei de măsline şi decoraţi cu pătrunjel.

 

 

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.