Morun chaud-froid cu mus de morun, fileuri de ansoa si sparanghel
PrinteazaMorun chaud-froid cu mus de morun, fileuri de ansoa si sparanghel din: morun, unt, frisca, oua, sare, piper, vin, fileuri de ansoa, piure de spanac, gelatina, ulei, sparanghel, ceapa, sos alb, ciuperci,
Poate te intereseaza si Salată de morun
Ingrediente:
- 1,500 kg morun
- 100 g unt
- 100 g frişcă bătută fără zahăr
- 2 ouă
- sare
- piper
- 1 pahar vin
- 5 fileuri de anşoa
- 8 foi de gelatină
- 50 g piure de spanac
- 250 gulei
- 300 g sparanghel
- 1 ceapă
- 2 linguri de sos alb
- ciuperci
Mod de preparare Morun chaud-froid cu mus de morun, fileuri de ansoa si sparanghel:
Morunul se fierbe cu vin, sare şi ceapă. Cînd s-a răcit, se taie 12-13 medalioane rotunde.
Resturile de morun se pisează cu 5 fileuri de anşoa, apoi se amestecă cu 2 linguri de sos alb, 100 g unt şi la urmă cu frişcă bătută.
Acest mus se aşază pe un platou ca soclu şi se pune în frigider. Se face maioneza din gălbenuş, ulei şi sare.
Jumătate din maioneză se amestecă cu spanacul, 2 linguri de aspic lichid şi se napează medalioanele. Se aşază pe musul de peşte şi fiecare medalion se decorează cu albuş fiert şi ciuperci.
Din supa de morun se face aspic, care se dă pe medalioane cînd începe să gelatineze. Se garniseşte cu vîrfuri de sparanghel. Separat se serveşte maioneza rămasă, subţiată cu zeama de lămaie.
Pofta buna!
prea complicata reteta asta pentru mine